Chantal Sennema

Chantal Sennema is na haar opleiding klassieke zang aan het Conservatorium van Constantijn Huygens in Zwolle werkzaam als  vocal coach in Leusden. Daar heeft ze een succesvolle zangpraktijk sinds 1998.
 Na haar afstuderen bij o.a. Jeanne Compagne en Ank Reinders volgde ze masterclasses bij o.a. Charlotte Margiono, Roberta Alexander, Astrid Seriese en buitenlandse vocale jazz toppers zoals The New York Voices (Verenigde Staten), The Real group (Zweden), Rajaton (FI) en Vocalline (DK). 

Ze werd opgeleid in CVT (compleet vocale techniek bij Catherine Sadolin en Jeroen Manahutu en E.V.T.S. (Estil voice trainingsystem)  aan het Conservatorium van Utrecht en in Rotterdam bij Alberto ter Doest, Anne Speed en Paul Farrington.  
 
In de periode van 2000-2013 werkte ze als docente zangtechniek bij verschillende musical  en muziektheateropleidingen in Nederland. (o.a. bij de Frank Sanders Academie, Willem Nijholt muzikale Academie, en ; de Nederlandse Musical Academie. Tot op heden begeleidt ze veel (ex-) studenten in het vak als een musicalster.
 
Na jarenlange ervaring in het zingen bij diverse koren en vocal groups zingt Chantal als sopraan sinds september 2015 bij het Dutch Organic choir. 
www.dutchorganicchoir.nl
Sinds 2014 is zij mede oprichtster en muzikaal leidster van Vocal  Band Experience uit Amersfoort.
www.vocalband.nl

daarnaast is  Chantal dirigente bij Vrouwenkoor Amuse te IJsselstein.
www.amusekoor.nl

Als sopraan soliste  werkt ze mee aan verschillende concerten en producties  in zowel klassieke als lichte muziek en is vaak te zien op vele vocale festivals als workshopleidster of als jurylid.
Naast dit alles geeft ze op aanvraag vocal coachings aan koren, bedrijve;n; vocal groups en  individuele en/of groeps zanglessen.